Kunstenaars 'permanente' expositieruimte

TERUG

 

Gea Hosper (keramiek)
Zoeken naar balans, het gebied tussen staan en vallen: overdrijven in het ene, minimalistisch in het andere; vederlicht tegenover loodzwaar. Onvolmaaktheid, tederheid en confrontatie. Het aan elkaar vastzuigen en weer los laten: een klap of een kus: ze laten alle een afdruk na Gea Hosper (Zeist) werkt met steengoedklei en porselein. Haar techniek voegt zich naar het beeld.

3x witzaad. porselein; 9 cm

Van Suzanne Compaan zijn foto-gravures te zien. Zij werkt experimenteel op zoek naar diepere innerlijke lagen. Basis zijn foto’s van natuurlijke elementen of zelf ontworpen objecten, van zó dichtbij genomen dat herkenning ontbreekt. Na het oorspronkelijke ‘idee’ helemaal los te laten werkt ze intuďtief verder door op het glas te graveren en te tekenen waar de foto ophoudt. Er ontstaat via deze weg een totaal nieuw ‘idee’ in foto-gravure.

De schilderijen van Joanne Zegers (Zaandijk) kenmerken zich door een breed scala aan zwart-wit tinten met essentiële kleurentoetsen. In haar voorstellingen doemen 'ongewild' contouren van licht in het landschap op. Zegers: 'Het landschap is er eeuwig, wat er ook gebeurt, het is er gewoon. Licht is voor mij een metafoor voor emotie, terwijl het landschap onverschillig is.' Met minimale middelen tracht Zegers maximale diepte in haar werk te brengen: naar een horizon altijd aan de onbereikbare overkant … juist dat onbereikbare fascineert.

Uit serie Atmosfeer ; weer wolken,

30x30 cm.