Kunstenaars permanente expositieruimte

TERUG

 

Gea Hosper (keramiek)
Zoeken naar balans, het gebied tussen staan en vallen: overdrijven in het ene, minimalistisch in het andere; vederlicht tegenover loodzwaar. Onvolmaaktheid, tederheid en confrontatie. Het aan elkaar vastzuigen en weer los laten: een klap of een kus: ze laten alle een afdruk na Gea Hosper (Zeist) werkt met steengoedklei en porselein. Haar techniek voegt zich naar het beeld.

3x witzaad. porselein; 9 cm

Annita Smit (Zaltbommel) maakt o.a. van papier gevouwen kunstobjecten. Gefascineerd door ritme, textuur en structuur vouwt of krult Annita vanuit één vel, van soms wel twee bij twee meter groot, een autonoom object waar geen schaar aan te pas komt. Door de strakke ritmiek van het vouwen en de subtiele kleurschakeringen (met diverse materialen w.o. acryl) ontstaat een verstilde sfeer van rust en orde.

Vloedlijn; 60x60 cm.

De schilderijen van Joanne Zegers (Zaandijk) kenmerken zich door een breed scala aan zwart-wit tinten met essentiële kleurentoetsen. In haar voorstellingen doemen 'ongewild' contouren van licht in het landschap op. Zegers: 'Het landschap is er eeuwig, wat er ook gebeurt, het is er gewoon. Licht is voor mij een metafoor voor emotie, terwijl het landschap onverschillig is.' Met minimale middelen tracht Zegers maximale diepte in haar werk te brengen: naar een horizon altijd aan de onbereikbare overkant … juist dat onbereikbare fascineert.

Uit serie Atmosfeer ; Sky o/d, 30x30 cm.