Kunstenaars permanente expositieruimte

Pagina 3

Gebruik en hergebruik is de basis in het werk van Francisca Henneman (Rotterdam). Door (her)schikken van materialen en toepassen van diverse verwerkingstechnieken ontstaan sieraden en accessoires die zowel een chique als stoere uitstraling hebben. Ze werkt met rubber en silicone. Ieder ontwerp is uniek. Francisca Henneman exposeert behalve in Nederland, met regelmaat in Spanje, Zwitserland en Duitsland.

F Henneman Rubtie 77

Marja Hepo-aho laat zich in haar autonome serie geblazen glaskunst ‘Finally together’ inspireren door de duurzaamheid en kracht van de natuur. Water is daar een belangrijk element in, in bevroren conditie, stromend of als regendruppel. Marja combineert op unieke en sublieme wijze de schoonheid van geblazen glas met eeuwenoude op locatie gevonden stenen. Kari Alakoski werkte in de beroemde Finse Iittala glasfabriek. Nu maakt Kari ook autonome werken. Met stoom creert Kari vormen die onmogelijk zijn met uitsluitend glasblazen. Kari past Scandinavische glasblaas-technieken toe waarin Italiaanse vormtradities te herkennen zijn.

Marja Hepo-aho; Jar I, 25 cm.

Onder de platanen; o/d, 76x120 cm.

De schilderijen van Rens Hoekstra (Akkrum) zijn (geabstraheerd) figuratief en kenmerken zich door een expressief kleurgebruik, licht en clair-obscur. Ondanks het expressieve karakter blijft 'het stille' van kracht. Haar werk is niet verhalend; het laat slechts een beeld zien zoals het vanuit het wordingsproces is ontstaan, gelaagd en verdiept. Haar forse penseelstreek geeft het werk dynamiek en monumentaliteit.

Fragment IIIb.; Japanse houtsnede op
Washi papier, 32x26 cm. 2018 nr 2/8

De Japanse houtsneden op Washi papier van Joop Overkleeft (Aalten) zijn geďnspireerd op patronen in wateroppervlakten.
Door verandering en vereenvoudiging van vormen en kleuren
– waarin ordening en confrontatie samen kunnen gaan –
ontstaat een nieuwe werkelijkheid in een vaak minimalistische maar immer harmonieuze context.
Hij gebruikt volgens Japanse traditie honing en gom als inkt, papier van de moerbeiboom en hout van de Japanse lindeboom.