Kunstenaars permanente expositieruimte

Pagina 2

Zeevruchten, geglazuurd aardewerk, 25 cm.

Sylvia Bauw-Westrik (Warnsveld) bouwt Ė met de hand Ė haar keramisch werk met veel geduld op. Haar inspiratiebron is de natuur. Ze kiest vooral voor organische vormen. Als kind in de tropen dook ze veel en raakte vertrouwd met de wondere wereld onder water. Veel van haar objecten weerspiegelen die intense ervaring. Het glazuren voert Sylvia zeer nauwgezet uit; het resultaat moet altijd bij de vorm passen.

Birch stories; o/d, 30x40 cm.

Sonja Brussen (Lochem) schildert met uitbundige impressionistische toets, het liefst 'en plein air' en naar waarneming geschilderd. Bij het zien van haar werk krijgt de beschouwer niet alleen het gevoel daar te willen zijn, maar ervaart als het ware daar ook te zijn. Sonja neemt de kijker mee in haar verbeelding en brengt daarmee het buiten naar binnen. Sonja won in 2013 the Art in the Open Contest in Ierland. En in 2016 won zij de Royal Talens Rembrandt Painting Award!

De werken van Lei Hannen (Echt) - keramist puur sang - hebben een geheel eigen beeldtaal, uitgedrukt in figuratie of abstractie. Hij past diverse technieken toe en stuurt het keramisch proces tot in elk detail. Hannen ervaart de opgelegde natuurlijke wetmatigheden in de keramiek als een metafoor voor de kracht van de elementen. Het relativeert. Behalve in Nederland exposeert Lei in vele Europese landen en ver daarbuiten, zoals Japan, MaleisiŽ en MongoliŽ.