Galerie De Burgerij Vorden

HOME

Momenteel heeft Galerie De Burgerij werken van de volgende kunstenaars in stock:

Sonja Brussen plein air impressionist

Sonja Brussen schildert met uitbundige impressionistische toets, “en plein air” en naar waarneming geschilderd. Haar werk is desondanks modern in weergave en verftechniek.
Bij het zien van haar werk krijgt de beschouwer niet alleen het gevoel daar te willen zijn, maar ervaart als het ware daar ook te zijn.
Brussen won in 2013 the Art in the Open Contest in Ierland. In 2016 won zij de Royal Talens Rembrandt Painting Award! En tijdens Noordwijk Schilderfestival 2018 werd ze verkozen tot artist in residence in 2019.

Flowering fields; o/d, 30x40 cm. 2018

Rens Hoekstra olieverfschilderijen

De schilderijen van Rens Hoekstra (Akkrum) zijn (geabstraheerd) figuratief en kenmerken zich door een expressief kleurgebruik, licht en clair-obscur. Ondanks het expressieve karakter blijft
“het stille” van kracht. Haar werk is niet verhalend; het laat slechts een beeld zien zoals het vanuit het wordingsproces is ontstaan, gelaagd en verdiept. Haar forse penseelstreek geeft het werk dynamiek en monumentaliteit.

Zonder titel; o/d, 10x10 cm, 2018

Joanne Zegers - olieverfschilderijen

Een schilderij is voor Joanne Zegers als een herinnering die nooit van haar is geweest. Er zit iets in wat je bijna afstandelijk kan noemen, het beweegt als het ware vanzelf naar iets toe. Het is net als met het landschap: je kan alleen maar onderdeel zijn van alles en kijken naar de regen, de kleur, de leegte en het licht en je verwonderen over die verandering die nooit ophoudt en zich niets van jou aantrekt. Licht is voor Joanne een metafoor voor emotie.
Met minimale middelen tracht Zegers maximale diepte in haar werk te brengen.

Fragmentatie II; o/d, 30x30 cm. 2019

Marja Hepo-aho en Kari Alakoski glaskunst uit Finland

Marja Hepo-aho laat zich in haar autonome serie geblazen glaskunst (‘Finally together’) inspireren door de duurzaamheid en kracht van de natuur. Water is daar een belangrijk element in, in bevroren conditie, stromend of als regendruppel. Marja combineert op unieke en sublieme wijze de schoonheid van geblazen glas met eeuwenoude op locatie gevonden stenen.
Kari Alakoski werkte in de beroemde Finse Iittala glasfabriek. Nu maakt Kari ook autonome weren. Met stoom maakt Kari vormen die onmogelijk zijn met uitsluitend glasblazen.

Kari Alakoski; Twists, 20 cm. 2018

Lia Stouten grafiek

Lia Stouten is in staat met een uiterst uitgezuiverde beeldtaal, eenvoud in vormgeving en prachtige kleurstelling overtuigend en beeldend haar verhaal te vertellen.
Natuurboekjes blauw, groen en bruin. Geïnspireerd op de lucht, plantengroei en aarde. De boekjes zijn door Stouten bedrukt en gebonden en zitten per kleur in een kleine houten doos. De oplage is vijf.

Natuurboekje groen; papierlithografie, 15 x 11 cm, 2016

José van Loon – textiel

José van Loon maakt o.a. van naaigaren (seriematige) driedimensionale beeltenissen, die ze als wetenschappelijk studiemateriaal in studiedozen presenteert. Dit werk dringt de textiele materie naar de achtergrond. Bij Van Loon gaat het om de manier van kijken en bekeken worden; om de manier waarop een subject naar een object kijkt. Titels helpen daarbij, maar zijn niet bindend.

Uit de serie: Bij-behorend; zijde, wol, glansgaren, naaigaren, oude insectenprent, oude insectendoos, insectenspeldenrey, 20x28 cm. 2018

Laura Hilhorst – keramiek

Het toegepaste keramiek van Laura Hilhorst getuigd van groot vakvrouwschap. Zij richt zich bij het draaien van haar slibgedecoreerde keramiek vooral op de decoratie (sgraffito) en de functionaliteit. In haar recentste draaiwerk (2019) kiest ze voor de vorm en de kleur zelf, de pijlers waar alles op rust: vorm en kleur in alle eenvoud.

Stolpvaas blauw/paars, 20x15 cm. 2019

Joop Overkleeft- japanse houtsnedes/Cprints

De serie ‘Water in kleur’ (Japanse houtsnedes/Cprints) van Joop Overkleeft is geïnspireerd op patronen in wateroppervlakten. Door verandering en vereenvoudiging van vormen en kleuren – waarin ordening en confrontatie samen kunnen gaan – ontstaat een nieuwe werkelijkheid in een vaak minimalistische maar immer harmonieuze context.  

Volgens Japans gebruik kiest Overkleeft voor zijn Japanse houtsnedes honing en gom als inkt, papier van de moerbeiboom (Washi papier) en hout van de Japanse lindeboom.

Water in kleur XV; Cprint, 52x52 cm, 2019