Galerie De Burgerij Vorden

Home

Galerie De Burgerij beheert momenteel werk in stock van keramist Lei Hannen en grafiekkunstenares Corinne Schröer.
Voor informatie over de stockwerken kunt u contact opnemen met galeriehouder (06 51 11 23 90).
Met regelmaat worden ze geëxposeerd in de galerie.

Lei Hannen

De keramische werken van Lei Hannen (Echt) hebben een kenmerkende geabstraheerde beeldtaal. Geholpen door zijn chemische achtergrond stuurt hij het keramisch proces tot in het kleinste detail. Hij ervaart daarbij de natuurlijke wetmatigheden als een metafoor voor de kracht van de elementen. Het relativeert en daagt uit … tot keuzes stuk voor stuk doorgrond.
In Galerie De Burgerij is ook één van zijn zeldzamere bronzen werken te zien.

Behalve in Nederland (onlangs in het Bonnefantenmuseum in Maastricht) exposeert Hannen in vele Europese landen en ver daarbuiten, zoals Japan, Maleisië en Mongolië. In zijn domicilie is hij in 2015 bekroond met de Cultuurprijs van de Gemeente Echt-Susteren. Hij ervaart kunst als een wezenlijk belang van onze samenleving.

Lei Hannen,
Stier, brons, 2019
28 x 30 cm.
€ 1.750,--
Lei Hannen,
Vrijheid, keramiek, raku
1% zilver in glazuur, 2020
35 x 30 cm.
Verkocht

Corinna Schröer (Münster, Duitsland)

Corinna Schröer laat zich in haar verstilde houtgravures inspireren door de artistieke dialoog tussen haar ‘beeld-idee’ en het dikwijls onvoorspelbare grafiekproces: van snijden in hout, gebruik van drukplaat na drukplaat, kleur- en papierkeuze tot het inzetten van de drukmachine. Het eindresultaat is een schilderachtig beeld waarin de harmonische compositie en de afwezigheid van harde contrasten opvalt. Ze ondertitelt haar werk niet, de beschouwer krijgt van haar alle ruimte hier eigen gedachten over te ontwikkelen.

Corinna Schröer is behalve beeldend kunstenaar ook als kunstdocente en archivaris verbonden aan het museum Pablo Picasso en LWL museum voor Kunst en Cultuur in Münster.

Corinna Schröer,
zonder titel, houtsnede, gekleurd, 2017
30 x 30, opl. 8
€ 325,-- (incl. lijst)
Corinna Schröer,
zonder titel, houtsnede, gekleurd, 2017
30 x 30, opl. 10
Verkocht