Galerie De Burgerij Vorden

HOME

Expositie José van Loon (textiel) en Lia Stouten (grafiek), voorjaar 2020

Midden in het aantrekkelijke achtkastelendorp Vorden ligt het monumentale pand 'De Burgerij'. Vorden ligt centraal (< 10 km.) tussen de musea MORE in Ruurlo en Gorssel en de historische stad Zutphen met diverse musea. Ook is Vorden een goede uitvalbasis voor wandelaars en fietsers die willen genieten van het prachtige en unieke coulisselandschap van de Achterhoek.
www.vorden.nl

www.
achterhoekmusea.nl
www.achterhoek.nl 
www.achterhoek.nl/zoveel-om-naar-uit-te-kijken

Sinds 2010 organiseert Galerie De Burgerij verrassende exposities van hedendaagse gevestigde nationale en internationale kunstenaars. Op een gastvrije en laagdrempelige wijze toont zij aan een publiek van kunstkenners en kunstliefhebbers (in spé) kunst van professioneel hoog niveau. Het brede aanbod aan kunst, de inrichting, 'het prachtige licht' en de (bloeiende)
beeldentuin, ontvangen keer op keer veel lof.

De exposities tonen een diversiteit aan kunstuitingen in figuratieve, abstracte dan wel conceptuele stijlen vervaardigd met hulp van traditionele en/of vernieuwende technieken en materialen.

Galerie De Burgerij zoekt bij het samenstellen van haar verkoopexposities naar kunstuitingen met een intrinsieke en tijdloze betekenis, waar een ieder welkom is, vanzelfsprekend met, maar ook zonder aankoopintentie.

De bloemrijke beeldentuin achter de galerie is in het voorjaar en in de (na)zomer een heerlijk rustpunt. In zon en schaduw staan verschillende zitjes. Naar eigen ontwerp zijn planten gekozen die veel vlinders en bijen aantrekken, een lust voor het oog! U kunt er (na-)genieten met een potje thee of kop koffie. Onze Tea-Art is een potje met bijzondere thee(melanges) en onze Coffee-Art een
kop Javaanse koffie, vers gemalen en in de Achterhoek gebrand.


Galerie-ethiek: wij zien het als wezenlijk kenmerk van onze galerie dat de kunst oorspronkelijk en zonder tussenkomst van digitale beelden beleefd kan worden.
Onze galeriebezoekers vragen wij alleen na onze toestemming,
foto- of filmopnames te maken.

Object van Lieve Vanmaele, winter 2018
Opening expositie keramiek, voorjaar 2019
Optreden Tyco Ferwerda en Henny Kromhout, najaar 2017

Opening expositie Jose'van Loon (textiel) en Lia Stouten (grafiek), voorjaar 2020