Galerie De Burgerij Vorden

HOME

Midden in het aantrekkelijke achtkastelendorp Vorden ligt het monumentale pand
'De Burgerij'.
Vorden ligt centraal (< 10 km.) tussen de musea MORE in Ruurlo en Gorssel en de historische stad Zutphen met diverse musea.
Ook is Vorden een goede uitvalbasis voor wandelaars en fietsers die willen genieten van het
prachtige en unieke coulisselandschap van de Achterhoek
.
www.vorden.nl

www.achterhoekmusea.nl
www.achterhoek.nl
 

Galerie De Burgerij organiseert verrassende exposities van hedendaagse gevestigde nationale en internationale kunstenaars. Op een gastvrije en laagdrempelige wijze toont zij aan een publiek van kunstkenners en kunstliefhebbers (in spe) professionele kunst van hoog niveau. Het brede aanbod aan kunst, de inrichting, 'het prachtige licht' en de bloeiende beeldentuin, met theetuin,
ontvangen keer op keer veel lof.

Galerie De Burgerij stelt sinds 2010 verkoopexposities samen. De exposities tonen een diversiteit aan kunstuitingen in figuratieve, abstracte dan wel conceptuele stijlen vervaardigd met hulp van traditionele en/of
vernieuwende technieken en materialen.

Galerie De Burgerij zoekt bij het samenstellen van haar exposities naar kunstuitingen met een intrinsieke en tijdloze betekenis, waar een ieder welkom is, vanzelfsprekend met, maar ook zonder aankoopintentie.

Galerie-ethiek: wij zien het als wezenlijk kenmerk van onze galerie dat de kunst oorspronkelijk en zonder tussenkomst van digitale beelden beleefd kan worden.
Onze galeriebezoekers vragen wij alleen na onze toestemming,
foto- of filmopnames te maken.

Aan de Galerie is (in de beeldentuin) een thee- en koffieschenkerij verbonden.
U kunt er (na-)genieten met een potje thee of kop koffie. Onze Tea-Art is een potje
met bijzondere thee(melanges) en onze Coffee-Art een kop Javaanse koffie, vers gemalen en in de Achterhoek gebrand.

De bloemrijke beeldentuin is in het voorjaar en in de (na)zomer een heerlijk rustpunt. In zon en schaduw staan verschillende zitjes. Naar eigen ontwerp zijn planten gekozen die veel vlinders en bijen aantrekken, een lust voor het oog!

Expo 'Magie van de lijn', maart/april 2019

Impressie beeldentuin