Galerie De Burgerij Vorden

Home

In de beeldentuin achter de galerie staan ijzeren objecten van Hannah Blom, gaas- en keramische werken van Hermine Grob en een keramisch werk van Anja van Rijen (zie beschrijvng expositie in de galerie.

Als nieuwe eigenaar - in 2009 - was de tuin bebost met hoge sparren, esdoorns en berken. Ze verdrongen elkaar en er wilde niets meer onder groeien. Dit vroeg om een drastische aanpak: op enkele goede bomen na, werden leilindes geplaatst

Zelf ontwierpen we een tuin met leilinden aan de rand en veel plekjes om te zitten in zon en schaduw. Om de zitjes heen en langs de brede borders kozen we voor een grote diversiteit aan bloemrijke en geurende (wilde) planten. Omdat het met de wilde bijen, hommels, vlinders en insecten slecht gesteld is kozen we voor flora die hen warmte en voedsel bood.

De tuin – vanaf deZutphenseweg aan het zicht onttrokken – is middenin Vorden een oase van rust. In het voorjaar en in de zomer staan er beelden als onderdeel van de expositie in de galerie. Een beeldentuin waar u kunt genieten van de natuur, de kunst en wellicht een kopje thee of koffie.

De kunst van Hermine Grob (Lobith, Gld.) is veelzijdig en breed toepasbaar.
In de beeldentuin exposeert Grob
zowel gaas- als keramische werken. De gaasobjecten uit haar serie ‘Spelende kinderen’ zoeken vrijelijk hun weg. Zij inspireren je gedachten. Haar keramische serie ‘The Blue Wave’ daagt uit tot combinatie en hergroepering. De blauw, groene glazuren ontwikkelt zij op basis van koper- en kobaltoxiden, gestookt op hoge temperatuur, volledig weerbestendig.
 

Grob is opgeleid als docente creatieve vakken en won twee maal de publieksprijs van de kunstwandelroute op het landgoed Enghuizen in Hummelo.

Hannah Blom ’s (Amersfoort) autonome werken van verweerd ijzer balanceren tussen chaos en orde. Het lijken schetsen in de ruimte, waarin ook tussenruimten belangrijk zijn. Als een architect last Hannah ijzer tot stoere abstracte vormen. De huid van haar werk wordt niet verfraaid maar houdt de roestige kleur van verweerd metaal.

 

Hannah is lid van de Pulchi Studio in Den Haag en Galerie De Ploeg in Amersfoort en doceert aan de VABK in Driebergen waar ze ook zelf studeerde na de Vrije Academie in Den Haag.

Hannah Blom, Z.t. , metaal, 40x64x79 cm, 2017.